Spring naar hoofd-inhoud

Gasvoorschriften in de praktijk

Doelgroep(en): Installateur Adviseur Docent
Soort bijeenkomst:

Een aanrader voor installateur, werkvoorbereider en servicemonteur. In een halve dag praten we u bij over de voorschriften op het gebied van gasinstallaties; compleet met praktijkvoorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

Speerpunt van de in-company training is het ontwerpen, installeren en onderhouden van aardgasinstallaties met een maximale belasting van 130 kW. Het betreft bestaande installaties en installaties in nieuwbouw.

Inhoud in-company training

  • We maken u wegwijs in onder meer de inspectie van de omgeving van gastoestellen, te weten beluchting, rookgasafvoer en uitmonding
  • Ook belicht de instructie de vervanging van gastoestellen en CLV-systemen (een schoorsteensysteem voor de gestapelde woningbouw waarop u meer gesloten CV-toestellen op aan kunt sluiten)
  • U krijgt een overzicht van wijzigingen in de wetgeving, nieuwe normen en de praktijkrichtlijn gasinstallaties NPR 3378
  • Besproken worden diverse certificeringen en keurmerken van toestellen en bedrijven, waaronder die van Ecodesign, Gaskeur en OK CV

Basis voor de in-company training

  • Voor het goed kunnen volgen van  deze in-company training behoort u te beschikken over ISSO-kleintje 'Gas', richtlijnen voor veiliger en zuiniger gasinstallaties’ (het voormalige GAVO).

Trainingsduur

1 dagdeel

Uw wensen

Zijn er onderwerpen waar u dieper op in wilt gaan? Zo ja, klik dan hier om uw wensen kenbaar te maken.

Minimum aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 15

vanaf 15 deelnemers verdeling in meerdere groepen

Doelgroep(en): Installateur Adviseur Docent

De training is ontwikkeld voor: Gastechnische installateurs en monteurs, Installatieadviseurs en Docenten installatietechnisch beroepsonderwijs. En voor medewerkers van: Service- en onderhoudsdiensten en -bedrijven, Gemeentelijke diensten, zoals bouw- en woningtoezicht, Technische diensten van woningbouwverenigingen, Energiebedrijven en overige belanghebbenden.

Stel een vraag over deze bijeenkomst of geef aan op welke onderwerpen u dieper in wilt gaan.

Bijeenkomst: Gasvoorschriften in de praktijk


Terug