Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwe technieken hebben de toekomst

Wat zijn nieuwe technieken en hoe werken ze? Daarover gaat deze pagina. ISSO geeft u onder meer (kosteloos) kennis en praktische informatie met videopresentaties en KennisKaarten. Over de enorme opgave van energieneutraal bouwen bijvoorbeeld. Hoe doen we dat eigenlijk?

Voor wie is dit interessant?

Bent u een vernieuwende en ondernemende installateur, adviseur of facilitair manager? En bent u benieuwd hoe u business kunt maken met nieuwe technieken?  Kijkt u dan vooral even rond. In korte tijd bent u al goed op de hoogte van essentiële kennis rondom nieuwe technieken.

 

Arjan Schrauwen

Projectcoördinator 
email: a.schrauwen@isso.nl

Nieuwe technieken

Over nieuwe technieken wordt veel gesproken. State-of-the-art-technieken heet het met een mond vol. Maar over welke technieken hebben we het dan precies? En hoe werken ze? Daarover wil ISSO de ondernemer graag informeren. Uiteraard zit ISSO vooraan als het gaat over ontwikkelingen van nieuwe technieken: die technieken moeten uiteraard goed, veilig en duurzaam zijn. En dat zijn weer de speerpunten van ISSO.’

Kennis over nieuwe technieken

ISSO-KennisKaarten

Binnenkort lanceert ISSO een aantal KennisKaarten en online presentaties die over nieuwe technieken gaan. Geef u e-mailadres door aan Arjan Schrauwen (via a.schrauwen@isso.nl) met de vermelding: info KennisKaarten nieuwe technieken. Bij verschijnen van een KennisKaart krijgt u vanzelf bericht. 

Energieneutraal bouwen

Europa en Nederland wil vanaf 2020 energieneutraal bouwen. En als het maar even kan mogen die gebouwen ook energieproducerend zijn. Dat is nogal een opgave, stelt de heer Schmitz van Orange Climate Group, de presentator van deze video. Door isolatie verworden gebouwen eigenlijk tot thermosflessen, stelt Schmitz. Er vindt vervanging plaats van verwarmen naar meer koelen, maar netto gesproken is er nauwelijks sprake van energiebesparing. Hij stelt drie essentiële vragen bij het bouwen in de toekomst.

Brandstofcellen

Kolen- en energiecentrales raken uit. Brandstofcellen zijn een uitstekend alternatief. Daarbij is het schone energie. Hoe werkt het principe van brandstofcellen? U krijgt een presentatie van Jan-Willem Tolkamp, sales- and Business Development Manager bij SOLIDpower. Hij toont u het huis van de toekomst. 

Inert koelen 

Wat is het principe van inert koelen en hoe werkt dit? Aan het woord is Peter Uges, voorlichter over airconditioning en ventilatie bij het airco-kenniscentrum.nl.

Brandstof uit zonlicht en water 

Universiteiten onderzoeken momenteel de mogelijkheid om zonlichtenergie te converteren naar brandstofhoudende energiedragers. Speerpunten daarbij zijn kosten, efficiëntie, schaalbaarheid en duurzaamheid. U krijgt een presentatie over brandstof uit zonlicht en water door prof. dr. Joost Reek van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica HIMS Universiteit Amsterdam. Hij maakt ook een uitstapje naar auto’s op brandstofcellen.

Kunstmatige intelligentie

Welke rollen spelen kunstmatige intelligentie en machinerie bij het verhogen van de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van productiemiddelen? En welke rol spelen onderhoudsvakmensen hierin? Aan het woord is Simon Jagers van Semiotic Labs. Bekijk hier de Nederlandse versie  en hier de Engelse versie.  

Integreren met draadloze technologieën 

Elke nieuw apparaat heeft z’n eigen systemen en afstandsbediening, al dan niet draadloos. Maar we willen een slim huis; we willen een huis waarin alle systemen met elkaar communiceren. Wat is er mooier dan verlichting dat dimt zodra de tv is ingeschakeld? Aan het woord is Stefan Witkamp. Samen met een compagnon is hij de bedenker van Homey, een apparaat dat alle systemen combineert. 

Premagnetisering 

Door een Nederlands bedrijf (Wesemann) is een oplossing bedacht voor het inschakelen van vermogenstransformatoren in zonne-energie-installaties, gekoppeld aan het energienet. Ongewenste en schadelijke effecten kunnen we wegnemen met het minimaliseren van de inschakelstroom tot beneden het nominale niveau. Over dit product vertelt Marco Postema, marketing en verkoopmedewerker Wesemann Transformatoren. Daarbij geeft hij technische onderbouwing van het begrip premagnetisering. [DEZE VIDEO KOMT BINNENKORT BESCHIKBAAR]

Deze pagina vullen we regelmatig aan met nieuwe kennis; dus kom beslist terug!