Spring naar hoofd-inhoud

ISSO kiest met nieuwe huisvesting voor duurzaamheid

Aangemaakt door Rob van Bergen | |   Blog

Wat betekent de huisvesting voor je organisatie? Daar hebben we bij ISSO dit jaar grondig over nagedacht. Aanleiding is de afloop ofwel ‘het expireren van ons huurcontract’, zoals dat zo mooi heet in vastgoedtaal. Een mooie gelegenheid voor vernieuwing!

De werkplekken en de kantoorindeling van ISSO aan Kruisplein 25 in Rotterdam, voldoen niet meer aan onze wensen. Dat vinden we eigenlijk al heel lang. Op onze verlanglijst staat een gezond binnenklimaat, een efficiënte inrichting en een duurzaam en daarmee kostenbesparend kantoor. Wat we echter willen behouden, is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en voldoende parkeerplek. We kregen de oplossing op een presenteerblad aangeboden.

Aan de overkant van onze huidige locatie staat Gebouw Delftse Poort. U kent het pand misschien: rondom sportevenementen is de glazen gevel gebruikt voor reusachtige afbeeldingen van atleten, afgetraind en gekleed in de oranje huisstijl van NN. Deze 44 verdiepingen tellende wolkenkrabber is vanaf 2017 beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

De vastgoedbeheerder die de Delftse Poort heeft gekocht, geeft het gebouw uit 1988 een compleet nieuwe levensfase. Met allerlei duurzame technische voorzieningen krijgt het pand op termijn label A. Het gebouw beschikt onder meer over een up-to-date klimaatinstallatie en voldoet daarmee aan een belangrijke wens.

De glazen wolkenkrabber ligt op twee minuten lopen van het CS. Met gemak handhaven we een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarbij beschikt het gebouw over voldoende parkeergelegenheid (compleet met laadpalen voor elektrische auto’s) voor onze medewerkers en gasten.

Door een open kantoorinrichting kan ISSO volstaan met minder oppervlakte. De transparante ‘kantoortuin’ draagt bij aan onze onderlinge communicatie en samenwerking. Het kloppend hart is de ‘keukentafel van ISSO’, die letterlijk midden op onze etage staat. Aan die tafel gaan we door met onze lunch- en werkgesprekken. Zoals gebruikelijk kan iedereen aanschuiven, ook onze gasten.

Voor vergaderingen en instructiebijeenkomsten kunnen we naar de eerste bouwlagen van de Delftse Poort. Daar kunnen alle gebruikers van het gebouw lokalen reserveren van een vergadercentrum, inclusief alle denkbare faciliteiten.

Kortom: de verhuizing vinden we bij ISSO een prachtige en spannende transformatie! Uiteraard gaan we de sprong naar de overkant vieren met een stevige opening op donderdag 23 maart van 10.00 tot 16.00 uur. We informeren u binnenkort over het programma van deze relatiedag. Reserveert u alvast de datum in uw agenda!

Tipje van de sluier: niet alleen de locatie van ISSO verandert, ook de strategie van ISSO wordt aangescherpt. We nemen u (23 maart) graag mee naar onze toekomst.

Rob van Bergen, directeur ISSO, kennisinstituut voor installatietechniek (r.vanbergen@isso.nl)

 

Terug