Spring naar hoofd-inhoud

ISSO-publicatie 30 aangepast aan de Waterwerkbladen

ISSO-publicatie 30 helpt met de nieuwste inzichten bij het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en beheren van leidingwaterinstallaties in woningen. De publicatie was eind 2018 voor het laatst herzien. Omdat we ernaar streven altijd actuele kennis te leveren, is de publicatie op enkele punten aangepast aan de meeste recente Waterwerkbladen en NEN 1006. Dat geldt voor de online versie in ISSO Open, en voor de papieren uitgave.

Lees meer

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Met de Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren kunnen technisch dienstverleners samen met gebouwbeheerders bepalen of de ventilatie in een kantoorgebouw voldoet, of wat zij kunnen doen om dit te verbeteren. De Quickscan maakt het vooral mogelijk om de kwaliteit van luchtverversing en ventilatiesystemen in een kantoorgebouw vast te stellen. Deze eerste tool uit de koker van het Masterplan Ventilatie wordt aangeboden door ISSO, TVVL, Binnenklimaat Nederland (voorheen VLA) en VCCN.

Lees meer

Masterplan Ventilatie helpt professional gebouwventilatie te optimaliseren

Het is de laatste maanden vaak onderwerp van gesprek: goede ventilatie in gebouwen helpt verspreiding van het coronavirus tegengaan. Maar wanneer is een gebouw goed geventileerd? Om professionals te helpen de juiste keuzes te maken, hebben ISSO, TVVL, VLA en VCCN – allen expert in gebouwventilatie of virusverspreiding - de krachten gebundeld. Zij ontwikkelen samen het Masterplan Ventilatie. Doel van het Masterplan Ventilatie is kennis, tools en andere hulpmiddelen ontwikkelen die professionals helpen om de ventilatie in gebouwen te optimaliseren. 

Lees meer

Maatregelen ISSO om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Wij volgen de maatregelen van de overheid tegen verspreiding van het coronavirus. We hebben daarom de volgende maatregelen genomen:

Lees meer

Je cv-installatie ademt en dat is een probleem

Net als jijzelf snakt je centrale verwarming naar zuurstof. Het verschil is dat het jou in leven houdt, maar voor je installatie is het een absolute dooddoener. Doodsoorzaak? Corrosie. De zuurstof in het cv-water corrodeert namelijk het metaal van de installatie. Blijft het bij de zuurstof die zich in het vulwater bevond? Dan is de hoeveelheid corrosie verwaarloosbaar, want na het initiële corrosieproces is het water “dood” (zonder zuurstof). Maar je cv-water heeft de smaak dan wel te pakken. Door het gebrek aan zuurstof heerst er immers een beduidend partieel drukverschil binnen en buiten de installatie. Om corrosie en slijkvorming te verhinderen, is het dus noodzakelijk om zuurstof geen enkele kans te geven om binnen te komen. 

Lees meer

Aanmelden voor de online ‘DGMR BINK kennisweek’

Van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november organiseert DGMR software de ‘DGMR BINK kennisweek’. De jaarlijkse kennismiddag die DGMR software normaal gesproken organiseert, is dit jaar omgedoopt tot een online event van een week lang. Daardoor kan DGMR meer onderwerpen en sprekers aan bod laten komen. 

Lees meer

Creatief met techniek? Doe mee aan Techathon 2020! 

Op 19 november 2020 organiseert de installatiebranche voor de tweede keer een Techathon. Al vijf teams hebben zich aangemeld, maar we zijn nog op zoek naar deelnemers. Zijn er in jouw bedrijf, op jouw school of in jouw organisaties creatieve techneuten met goede ideeën? Laat ze dan snel inschrijven. Het is niet alleen een bijzondere ervaring, maar deelnemers kunnen ook een leuk geldbedrag winnen.

Lees meer

Wegwijzer COVID-19 en ventilatie

Onlangs hebben we een wegwijzer COVID-19 en ventilatie opgesteld. Deze Wegwijzer helpt je om precies de juiste informatie over ventilatie in gebouwen te vinden die je nodig hebt. Wij Techniek heeft deze Wegwijzer mede mogelijk gemaakt. Inmiddels hebben we aan de hand van feedback de wegwijzer verbeterd.

Lees meer

Kennisplatform ISSO Open gelanceerd

Het is zo ver: ISSO Open is live! Dat betekent dat álle vakkennis over bouw- en installatietechniek voor professionals nu nog toegankelijker is geworden. Op ISSO Open vind je als bouw- en installatietechnisch professional antwoord op alle vragen waar je in de praktijk tegenaan kunt lopen. De naam verwijst naar de transparante manier waarop we onze vakkennis beschikbaar stellen. Deze nieuwe online omgeving zal de KennisBank op den duur volledig vervangen.

Lees meer

Gratis webinar door NEN over energieprestatie 2.0

Op 1 januari 2021 gaat de bepalingsmethode NTA 8800 van kracht. Vanaf dat moment moeten vergunningsaanvragen voor alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Daarnaast wordt vanaf 1 januari 2021 het energielabel vastgesteld op basis van NTA 8800. 

Wat betekenen deze veranderingen in de praktijk voor de kwaliteitsborging, opnameprotocollen en het energielabel? Op 13 oktober organiseert NEN van 10.00 tot 11.45 uur een gratis webinar over de nieuwe energieprestatie van gebouwen.

Lees meer