Spring naar hoofd-inhoud

BINK softwaresysteem voor Installatietechnische berekeningen.

Nieuwe release BINK 8.1 met uitgebreide functionaliteit

Met de release van BINK 8.1 is er een aanzienlijk aantal uitbreidingen en verbeteringen aangebracht in rekenmodulen; Tapwater, Luchtkanalen, Leiding CV en Gas.

Daarnaast zijn er een aantal algemene verbeteringen doorgevoerd op projectniveau en installatieprocedure.

 

Tapwater Standaard

De vernieuwde module heeft nu de mogelijkheid warm, koud- en mengwaternetten in een meerlagig diagram te tekenen en te berekenen.

Tapwater eXtra

Is een nieuwe module waarmee u circulatieleidingen met deelringen kunt ontwerpen en berekenen. Tevens kunt u drukverhogers en reduceerders invoeren waarmee drukzones kunnen worden toegepast. Naast de Vewin-methode kan nu ook op basis van ISSO 30 & 55 worden gerekend.

Luchtkanalen HRV     

Toe- en afvoerkanalen in het gebouw en de kanalen vanaf de ventilator naar het dak kunnen in het meerlagig diagram worden getekend en berekend, waarbij bovendien rekening wordt gehouden met mogelijke lekverliezen. Tevens wordt er balanscontrole toegepast bij gebalanceerde systemen. Ook de juiste WTW wordt hiermee berekend.

Luchtkanalen eXtra   

Recirculatiemogelijkheid bij gebalanceerde systemen met luchtverwarming.

Leiding CV

Uitbreiding met inregelstanden van afsluiters aan de hand van inregelkarakteristieken. De volgende afsluiters zijn opgenomen: TA/ Heymeijer, Danfoss, Oventrop/Nathan, Herz/ Durinck.

Gasberekening          

Drukregelaars kunnen worden toegepast. Dit maakt het mogelijk om drukzones toe te passen (beschikbaar in Gas eXtra). Bij toestellen kan nu ook een gewenste inlaatdruk worden opgegeven.

 

BINK software BV

Voorstraat 112

3311 ER Dordrecht

Tel: 078-6148526

info @ binksoftware.nl

www.binksoftware.nl

 

Terug