Spring naar hoofd-inhoud

EnergieTransitieSpel geeft inzicht in verduurzaming van woningen

Speciaal voor professionals en studenten in de bouwbranche, woningeigenaren en anderen die geïnteresseerd zijn in verduurzaming van woningen hebben we het EnergieTransitieSpel ontwikkeld. Dat is een bordspel voor iedereen die graag meer kennis wil hebben van de energietransitie.

 

Wie het EnergieTransitieSpel speelt, krijgt inzicht in de maatregelen en concepten die er zijn om bestaande woningen energiezuinig, aardgasvrij of energieneutraal te maken. Het spel is zowel individueel als in groepsverband te spelen en leent zich goed voor onderwijsdoeleinden.

Scenario’s halen
Het EnergieTransitieSpel bestaat uit een spelbord, 36 maatregelkaarten, 11 scenariokaarten, 9 kanskaarten, een scoreblad, een dobbelsteen en de handleiding. Elke speler trekt bij zijn beurt een scenariokaart waarop een opdracht staat. Dat kan bijvoorbeeld zijn om een energiebesparing te realiseren, een woning van het gas af te halen of het huis energieneutraal te maken. Het doel is om het scenario te ‘realiseren’. Hiervoor kan de speler gebruikmaken van maatregelkaarten en kanskaarten. 

Link met praktijk
Spelers moeten een bepaald aantal energie- en/of prijspunten besparen. Dat kan via maatregelkaarten met daarop energiepunten en prijspunten. Spelers moeten wel nagaan of het uitgangspunt op de scenariokaart niet botst met de technische voorwaarden en de overige punten op de maatregelkaart. Aan de hand van inzichtvragen, die op de scenariokaarten staan, bespreken de deelnemers vervolgens de keuzes qua verduurzamingsmaatregelen. Zo legt het bordspel de link met de praktijk. Het spel is daarom zeer geschikt voor het trainen van energie-adviseurs en andere professionals die te maken krijgen met energietransitie. Het spel is ook erg handig voor gemeenten, corporaties en energieloketten. 

Nederlandse en Engelse editie 
Het spel is beschikbaar in Nederlands en Engels. De Nederlandse versie is te bestellen via ISSO Open. De Engelse editie kun je verkrijgen via bestellingen@isso.nl. De verkoopprijs is € 35,- (excl. btw).  

Terug