Spring naar hoofd-inhoud

EP-examens volgens methode 2020-2e druk

Vanaf maandag 8 maart worden alle Energieprestatie-examens afgenomen volgens de opnameprotocollen methode 2020- 2e druk (ISSO-publicatie 75.1 en 82.1). Dat geldt voor alle modulen. 

Sinds eind januari 2021 zijn de versies van ISSO-publicaties 75.1 en 82.1, methode 2020- 2e druk, beschikbaar. Aangezien nog tot halverwege december 2020 kleine aanpassingen in de NTA 8800 zijn verwerkt, was het begin dit jaar nodig ook ISSO-publicaties 75.1 en 82.1 aan te passen. In de huidige ISSO-publicaties zijn alle interpretaties en wijzigingen in de NTA 8800 verwerkt.

Examinering
Ook alle EP-examens zijn nu geschikt gemaakt voor methode 2020-2e druk. Vanaf 8 maart a.s. zal de examinering die methodiek volgen. In de huidige maatregelen mogen er weer fysieke examens worden afgenomen. De mogelijkheid om online examen te doen wordt daarnaast ook aangeboden. Voor het aanmelden en examendata kun je kijken op www.cito.nl en www.examenpark.nl. Na aanmelding krijgen je een bevestiging van het betreffende exameninstituut. 

Meer informatie en vragen
Alle informatie over het stelsel EPG is te vinden op www.gebouwenergieprestatie.nl. Een uitgebreide wegwijzer voor vragen over EP vind je op www.gebouwenergieprestatie.nl/bij-wie-kan-ik-terecht/. Meer informatie over de route naar vakbekwaamheid vind je op www.isso.nl/kennis/ep.

Enquête
Als faciliterende organisaties zijn InstallQ, ISSO, RVO en NEN erg benieuwd naar je eventuele stappen richting EP-adviseur onder het nieuwe stelsel EPG. Bent je al EP-adviseur, zit je in het traject, of ben je van plan te stoppen met je EP-advies werk onder het nieuwe stelsel?  We horen het graag! Door het invullen van deze vragenlijst kunnen we beter voorzien in jouw vragen of (toekomstige) wensen. Deze vragenlijst is binnen 3 minuten in te vullen. Je kan de vragenlijst naar keuze anoniem invullen. Ga naar de vragenlijst

Terug