Spring naar hoofd-inhoud

ISSO en haar Kennispartners presenteren dagelijks workshops om kennis bij te spijkeren

Wie de VSK bezoekt, kan daar ook terecht om zijn of haar kennis te vergroten. ISSO, het kennisinstituut bouw- en installatietechniek, heeft voor dit doel een volledig kennisplein ingericht. Samen met de ISSO Kennispartners en Bureau CRG hebben de partijen een dag vullend programma samengesteld van uiteenlopende workshops die bijna alle actuele onderwerpen in de installatiewereld behandelen; van koolmonoxide tot warmteverlies en van BENG tot Legionella.

De ISSO-stand in Hal 10 staat volledig in het teken van kennisoverdracht. De moderne vakman of vakvrouw zal de komende jaren steeds meer moeite moeten doen om zijn of haar kennis op niveau te houden. Dit is een gevolg van nieuwe regelgeving die op komst is, en die meer eisen stelt aan het vakmanschap. Mede om die reden vroeg ISSO haar kennispartners om samen sessies te creëren die veel van de kennis bevatten die nodig is om een goed geïnformeerd te worden en/of te blijven. Naast dagelijkse workshops biedt de stand ook informatie over de ISSO-publicaties, de online KennisBank en vele andere informatiebronnen, zowel van ISSO als van de Kennispartners en Bureau CRG.

Word vakman in een uur
De zeven workshops die ISSO en haar partners organiseren – het programma kent elke dag dezelfde onderwerpen – hebben als motto ‘Word vakman in één uur’. Dit betekent dat de bezoeker elk uur kan aanschuiven om een gratis workshop te volgen waarin hij of zij wordt bijgepraat over de huidige kennis die nodig wil je als vakman bij de tijd te blijven. Onderstaand overzicht geeft weer welke kennispartners en met welk onderwerp de workshop organiseert.

Programma
1. Brand- en Koolmonoxideveiligheid door Hemmink
Rook- en koolmonoxidemelders zijn van levensbelang voor een snelle alarmering. Maar hoe ontwerp en installeer je deze voor een gegarandeerde werking. Daar gaat deze workshop over.
2. Goed meten is goed weten door Aero-dynamiek
Over het goed uitvoeren van kanaalmetingen bij luchtinstallaties is veel discussie. Deze workshop toont hoe discrepanties kunnen ontstaan en wat de effecten zijn van eventuele verkeerde keuzes.
3. Workshop EPC en BENG door DGMR/BINK Software
Tijdens deze interactieve workshop vindt er uitwisseling van visies plaats en vertellen we de bezoeker wat er de komende jaren verandert in de regelgeving, productinnovaties en software.
4. ISSO Warmteverlies: nieuwe methodiek en effecten door VABI
Deze workshop behandelt de nieuwe methodiek voor Warmteverlies, waarbij het draait om de veranderingen op het vlak van onder meer opwarmtoeslag, infiltratie en thermische bruggen.
5. Oplevering en beheer drinkwaterinstallaties door Hydroscope
De workshop biedt de bezoeker inzicht in de beste werkwijze om drinkwaterinstallaties veilig op te leveren en efficiënt te beheren.
6. Hybride oplossingen en drinkwaterbeveiliging door Caleffi
Hoe koppel je in hybride systemen de opwekkers aan elkaar, zodanig dat er een veilig, optimaal en energie-efficiënt resultaat voor drinkwaterinstallaties ontstaat? Daar gaat deze workshop over.
7. Zin en onzin van thermografie door KWx
Deze workshop gaat in op thermografie, een ideale manier om op afstand gebouwen energetisch door te meten. Maar wat meet een warmtebeeldcamera en welke materialen kunnen we meten?

Vooraf aanmelden
Uitgebreide informatie over deze workshops vindt u hier. Wilt u een of meerdere workshops op onze stand in hal 10 (F020/F014) bijwonen, meldt u zich dan vooraf aan. Wees er op tijd bij want vol = vol.
Hier kunt u zich registreren voor een gratis toegangsbewijs tot de beurs. 

Terug