Spring naar hoofd-inhoud

Webinar zonne-energie van ISSO biedt vakman handvatten

‘Schone’ energiebronnen worden steeds belangrijker in een land dat zich midden in de energietransitie bevindt. Zonne-energie is één van de belangrijkste duurzame energiebronnen en de vraag naar de plaatsing van zonnepanelen stijgt. Speciaal voor professionals binnen de bouw- en elektrotechniek, hield ISSO donderdag 26 april een webinar. Daarin ging het over de waarborging en bijscholing voor werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor het opwekken van zonne-energie.

ISSO organiseerde het webinar over de kwaliteitswaarborging van werkzaamheden om zonne-energie op te wekken in samenwerking met Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL). Sprekers tijdens het webinar waren Andre Derksen namens ISSO en KvINL-directeur Wil van Ophem.

Zonnekeur
Na een introductie door Wil van Ophem over kwaliteitsborging en de functie en rol van KvINL daarin, was het woord aan André Derksen. Hij werkt als projectcoördinator zonne-energie bij ISSO en ging inhoudelijk in op het onderwerp van het webinar. Derksen zette uiteen welke opleidingen en bijbehorende certificaten er bestaan voor werken met systemen die op zonne-energie werken. Vervolgens besteedde hij aandacht aan het nieuwe systeem dat geldt voor certificering van installateurs, monteurs en adviseurs.

Pas opgedane kennis toe’
In het vervolg van de webinar kwam ook de noodzaak van bijscholing aan de orde. Derksen stipte hierbij aan dat de markt voor zonne-energie snel en veelvuldig verandert, zowel op het gebied van de producten als ook de regelgeving. Na een aantal voorbeelden van veelgemaakte fouten, sloot de projectcoördinator af met een oproep aan de volgers van het webinar: ‘Het verwerven van kennis is niet alleen voldoende; pas het ook toe!’ Na het seminar hadden de deelnemers aan het webinar de gelegenheid om vragen te stellen.

Bekijk hier het webinar terug.

 

Terug