Spring naar hoofd-inhoud

Wegwijzer COVID-19 en ventilatie

Onlangs hebben we een wegwijzer COVID-19 en ventilatie opgesteld. Deze Wegwijzer helpt je om precies de juiste informatie over ventilatie in gebouwen te vinden die je nodig hebt. Wij Techniek heeft deze Wegwijzer mede mogelijk gemaakt. Inmiddels hebben we aan de hand van feedback de wegwijzer verbeterd.

De wegwijzer is via ISSO Open te raadplegen. 

Geadviseerde ventilatie realiseren
Het overzicht geeft eenvoudig en snel de voor jou relevante aanwijzingen waarmee de ventilatie te controleren en realiseren is. De kennis is voortdurend in ontwikkeling. We streven ernaar het te actualiseren naar aanleiding van voortschrijdend inzicht over het coronavirus.

Vragen en antwoorden uit Coronavraagbaak
Aan de hand van de relevante vragen en antwoorden uit de FAQ van de Coronavraagbaak over ventilatie verwijst de Wegwijzer naar kennis op ISSO Open en daarbuiten. De Wegwijzer helpt op weg bij de volgende vragen:  

  • In hoeverre is de transmissieroute via de lucht bewezen?
  • Is het zinvol om meer te ventileren?
  • Op welke wijze kan gecontroleerd worden wat de ventilatiecapaciteit is van het gebouw?
  • Waarmee moet rekening mee gehouden worden voor onderhoudsactiviteiten in gebouwen?
  • Wat te doen met luchtfilters?
  • Wat is de instructie voor servicemonteurs bij het vervangen van filters?
  • Heeft het effect om lucht anders te conditioneren (verwarmen, koelen, bevochtigen)?
  • Daarnaast geeft de Wegwijzer algemene informatie over ventilatiesystemen. Als voorbeeld: bij de vraag “In hoeverre is de transmissieroute via de lucht bewezen?” adviseert de Wegwijzer het ‘Praktijkboek gezonde gebouwen’ over bacteriën en virussen en / of ‘ISSO-Kleintje Binnenklimaat’ over binnenluchtkwaliteit te raadplegen. 

Wat is jouw feedback?
Je kunt de gratis Wegwijzer hier raadplegen. We zijn heel benieuwd wat je van de Wegwijzer vindt. Je feedback is nog steeds van harte welkom.
Vind je dat de kennis op deze manier goed te vinden is? Worden al je vragen beantwoord, of mist er nog iets? Je kunt je feedback mailen naar isso@isso.nl met onderwerpregel ‘Feedback Wegwijzer Covid-19'. 

 

Terug